Doček 7526. sa Sarom Renar i Anom Ćurčin

Doček 7526. sa Sarom Renar i Anom Ćurčin

Kao uvertira za 2021. godinu kada će Novi Sad postati Evropska prestonica kulture, Fondacija Novi Sad 2021 počinje sa građenjem kapaciteta dočeka Dve Nove godine, kao budućih termina svečanog otvaranja i zatvaranja godine kad će Novi Sad poneti titulu.

Predstavljene kroz razliku dva računanja vremena, kao i dva kalendara, gregorijanskog i julijanskog, tako će i dva programska koncepta dočeka Novih godina biti drugačija. I dok smo Doček 2018. 31. Decembra organizovali  tokom celog dana, uglavnom na otvorenim prostorima i samo u centru grada, 13. januara dočekaćemo 7526. godinu samo u toku večeri, isključivo u zatvorenim prostorima, po celom gradu.

Šta ih spaja?

Most interkulturalnosti u kojem se prepliću delovi visoke estetike sa popularnom kulturom, čime visoka kultura dobija novu publiku, a masovna dobija nove standarde i vrednosti, čineći je boljom i kvalitetnijom. Novosađani  i njihovi gosti će 13. januara  dočekati 7526. godinu na više od 21 kultne lokacije među kojima su kulturna, administrativna, poslovna i obrazovna zdanja, kao i ugostiteljski objekti, a izvođači najrazličitijih žanrova nastupiće na potpuno neočekivanim mestima.

Jedna od lokacija je i Kulturni centar Novog Sada, institucija izuzetne tradicije u kojoj se već šest godina održava Festival Poezika koji promoviše interkulturni dijalog u regionu kroz muziku i umetnost. Zahvaljujući zajedničkoj viziji, da je Novi Sad grad istinske interkulturalnosti, ostvarena je saradnja Fondacije Novi Sad 2021 i Festivala Poezika. Ovom prilikom imamo čast da publiku Novog Sada pozovemo na dva izuzetna koncerta 13. januara u noći dočeka 7526. godine.

 

U Kulturnom centru Novog Sada, u klubu Tribina mladih, od 23 časa će nastupiti dve trenutno najaktuelnije kantautorke iz regiona, Sara Renar (Zagreb, Hrvatska) i Ana Ćurčin (Beograd, Srbija). Ulaz je slobodan.

 

Sara Renar je mlada regionalna zvezda, do sada je objavila 3 studijska albuma “Djeca”, “Jesen” i “Tišina” , kao i konceptualno live studijsko ostvarenje “Gdje povlačiš crtu”. Osvojila je prestižnu nagradu Porin, 2015. za EP “Jesen”. Njen treći studijski album pod imenom “Tišina” je proglašen izdanjem godine u brojnim medijima i nominovan je za nagradu IMPALA – Evropski album godine. Sara je pored toga što je postala ljubimica publike poznata i po tome što je jako cenjena u krugu kolega koji je često pozivaju kao posebnu gošću na svojim koncertima poput Darka Rundeka i Zorana Predina.

Ana Ćurčin je srpska kantautorka rođena u Bagdadu, odrasla u Moskvi, a koja poslednjih godina živi i radi u Beogradu. Njena muzika je nežna, tiha i melodična, ritmična, leluja kroz indie-rock i folk i komunicira sa ambijentom i bluzom.

Ana aktivno svira od decembra 2012. godine, nastupa samostalno ili sa bendom, a njenu muziku publika je mogla da čuje u Srbiji, regionu i širom Evrope.

Učestvovala je na prestižnom Waves Festivalu u Beču, kao i na festivalu MENT u Ljubljani. Početkom 2015. godine otvorila je novu sezonu koncerata u legendarnom Studiju 6 Radio Beograda i predstavila publici novi bend u kojem su Goran Antović, Marko Cvetković i Blagoje Nedeljković. Kasnije se priključio i Tomo Benzon.

U januaru 2016. godine Ana Ćurčin objavila je svoj prvi studijski album pod nazivom ”Sketches of Belonging”. Veliku pažnju javnosti Ana Ćurčin izazvala je saradnjom s tradicionalnim Ansamblom Kolo i pesmom Lastavice, lasto, koja je objavljena krajem leta prošle godine.

Podelite sa prijateljima