Peta godina festivala Poezika

Peta godina festivala Poezika

Ove godine, zajedno tragamo za odgovorima koliko umetnost, stihovi i muzika mogu da promene našu stvarnost. U tome nam pomažu pesnici i muzičari Ognjenka Lakićević, Marko Tomaš i Kralj Čačka koji će zajedno napraviti lirsko-muzički performans. Slušamo koncert benda Stray Dogg koji je postao omiljeni bend publike u regionu poslednjih godina. Gledamo film Florian mladog reditelja Daria Bukovskog, koji se bavi položajem umetnika u regionu ‒ film je predstavljen na brojnim festivalima uključujući i čuveni u Kanu u Francuskoj, The Earth Day Film Festival u Americi, kao i SCENECS u Holandiji. Tri novosadska kantautora Miloš Zubac, Milan Korać i Nemanja Nešić, uz pratnju Nenada Patkovića i Đorđa Bubnjevića iz Šinobusa, kao i Svetozara Nešića, provešće nas kroz magični svet pesničkih velikana Miloša Crnjanskog, Dobriše Cesarića, Jovana Dučića, Vladislava Petkovića Disa, Milovana Danojlića, Milutina Bojića, Duška Trifunovića, Miroslava Antića, Pera Zubca, Milana Mladenovića i drugih.

Ove godine imamo veliku čast i privilegiju da možemo da učimo od velikana kao što je muzičar i producent Chris Eckman, frontmen grupe The Walkabouts i suvlasnik izdavačke kuće Glitterbeat Records, koji tri godine za redom dobija prestižnu internacionalnu nagradu Womex za najbolju izdavačku kuću. Chris će na radionici otkriti tajne zanata muzičke produkcije i zainteresovane uputiti koji su koraci do dobrog izdavača i svetske prepoznatljivosti.

Naravno, i ove godine kao i do sad, izuzetno važan deo festivala jesu koncerti posebnih aktera koji se biraju putem konkursa.  Odlukom žirija pobedio je Egret i otvoriće svojim nastupom festival , drugog dana nastupa Marko Babović pobednik po glasovima publike.

Svi programi festivala Poezika su besplatni.

Dođite da se družimo, uživamo u stihovima i muzici, zajedno tragamo za lepim i da zajedno učimo.

Program festivala http://poezika.com/program.html

Čekamo vas 9. i 10. juna u Kulturnom centru Novog Sada.

 

[slideshow_deploy id=’1997′]

Podelite sa prijateljima