Prva regionalna konferencija KONTAKT

Prva regionalna konferencija KONTAKT
Prva konferencija KONTAKT proizišla je iz potrebe umrežavanja organizatora i promotera regionalnih muzičkih festivala, turističkih udruženja i organizacija, kulturnih centara, klubova, i ostalih delatnika u kulturi i umetnosti. Proizišla je iz potrebe stvaranja jasne infrastrukture u muzičkom biznisu i brisanja kulturnih granica u regionu, jer su muzički festivali glavni turistički adut balkanskih zemalja, a muzički turizam postaje sve popularniji u Evropi i svetu.

Učešće u KONTAKTU uzeli su predstavnici najznačajnijih festivala iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Crne Gore, koji će kroz primere dobre prakse, inspirativne tribine, kreativne panele i javne diskusije ukazati na nove trendove i još jasnije mapirati region kao izuzetno plodno tlo za razvoj muzičke industrije. Među njima su Exit, Love Fest, Demo fest, Indigo, Ment, Mikser festival, Arsenal, Nišville, Supernatural, Dev9t, Southern Soul, Musicology, ŽednoUho / SuperUho, Outlook, Bedem fest, OK fest, Sea Rock i mnogi drugi vodeći regionalni turističko-festivalski brendovi.

Paneli, tribine i diskusije vodiće se na sledeće teme:
⭐️ Festivali promoteri gradova
⭐️ Festivali od ideje do realizacije
⭐️ Festivali kao destinacije
⭐️ Savremena diskografija

Prvi KONTAKT odigraće se 23. i 24. marta u Cetinjskoj ulici, u centru susreta Beograđana i gostiju prestonice, na tri lokacije: u Marsh Open Space-u održaće se paneli i diskusije, a neformalno druženje i prateći muzički program dešavaće se u ElektropioniruZaokretu.

Udruženja, klubovi, turističke organizacije i festivali će se predstaviti i na jedinstvenom kulturnoumetničko/turističkom marketu koji će biti otvoren oba konferencijska dana u Elektropioniru. Još uvek je otvoren poziv za sve zainteresovane izlagače da se prijave na kontakt@kontakt.org.rs

U prvu regionalnu Kontakt konferenciju uvešće nas svojim nastupom 22. marta NEŽNI DALIBOR! U Elektropioniru će celovečernjim koncertom promovisati album ,,U slojevima”. Ulaznice su dostupne na GigsTix i Eventim prodajnim mestima po ceni od 500 dinara.

Prvog konferencijskog dana, 23. marta, na zvaničnom otvaranju Kontakta očekuje nas veliki beogradski koncert grupe E-PLAY! Ovom prilikom bend će zajedno sa publikom uživo snimiti i video spot pesme ,,Da budemo samo dobro” koju su nedavno plasirali
,,Nismo dugo svirali koncert u Beogradu i radujemo se da to podelimo sa publikom i našim prijateljima. Za konačnu odluku o spisku pesama sačekaćemo i publiku u Elektropioniru koja će dati svoju završnu reč”, poručuje Maja Cvetković u svom stilu – uvek okrenutom publici! E- Play trenutno priprema novi album čiji je izlazak planiran tokom godine , a u Elektopioniru će svirati u postavi Maja Cvetković, Goran Ljuboja Trut, Nemanja Velimirovic i Kristina Jovanovic Kika. Ulaznice su dostupne u kafeu Šikarica (Skadarska 22) i u Zaokretu (Cetinjska 15) po pretprodajnoj ceni od 600 dinara.

Laka za najoptimističniju završnicu prvog regionalnog Kontakta
Za zatvaranje prve regionalne Kontakt konferencije organizatori su se odlučili za vrcav i zavodljiv koncert, zabavan u onoj meri koja će danima da ostavi zakucan osmeh na licu!Posle pune dve godine u Beograd se vraća LAKA – 24. marta u Elektropionir! Zna beogradska publika kakav šou Lakina i Lelina ekipa donose, a u to će se uveriti i brojni gosti koji će posetiti Cetinjsku ulicu za vreme prve Kontakt konferencije. U poslednje vreme Laka je izuzetno koncertno aktivan! Beogradski koncert će im biti prvi prolećni i daće im vetar u leđa za predstojeće nastupe u Zagrebu, Banjaluci, Bihaću, i na festivalima širom regiona. ,,Budimo životinje bez straha od sirotinje” i ,,nemajmo kajanja jer nam je proš’o rok trajanja” poručuju Laka i Lela i još jednom dokazuju da su najoriginalniji i najpozitivniji sastav na regionalnoj muzičkoj sceni. Lakin aktuelni singl „Malokrvna“ zarazio je Balkan! Malokrvna prevešće ga preko brvna i sve do Elektropionira gde će koncertno zatvoriti prvu regionalnu Kontakt konferenciju 24. marta. Ulaznice su dostupne na prodajnim mestima GigsTixa i Eventima po ceni od 500 dinara.
U Elektropioniru se u dva konferencijska dana priprema i prateći muzički program na koji je ulaz BESPLATAN:

 23. mart
17:30 – popodnevni afterwork matine uz mini koncert grupe DEGENEZA
18:30 – grupa VIZELJ promovisaće svoj upravo objavljeni album ,,Naj bolji” svirkom iznenađenja
19:30 – gosti iz Slovenije, sve popularniji KOALA VOICE, predstaviće se svima koji do sada nisu bili u prilici da ih upoznaju i dožive energiju koju emituju sa bine

24. mart:
17:30 – mini svirka grupe MOREUZ, novi bend na beogradskoj sceni koji je upravo objavio debi istoimenog naziva.
18:30 – gosti iz Makedonije, sastav RIB, odvešće nas u laganu surf vožnju
19:30 – KANDA KODŽA I NEBOJŠA će prezentovati svoje upravo objavljeno live izdanje i izvešće neke od pesama koje su se našle na ovom albumu koji su dugo i pažljivo pripremali.

 

Podelite sa prijateljima
Vesti

Vesti