Publika u Srbiji imaće prilike da prisustvuje harmoničnoj muzičkoj avanturi 20. novembra u Sava Centru u Beogradu i bolje upozna jedno od najvećih imena moderne klasične muzike.

Svetski mediji su album “re:member” opisali kao upoznavanje nesvakidašnjih kutaka mističnog Islanda, odakle potiče ovaj fantastični kompozitor, muzičar i producent.

Krenuvši od uloge bubnjara u punk-rock bendu, Arnalds je preko usputnog komponovanja klasične muzike došao do BAFTA nagrade i spekulisanja da je upravo njegov poslednji album jedno od najboljih kompozitorskih dela 21. veka.

Jedna od stvari koje ovog islanđanina čine posebnim jeste da je upravo u vreme najdublje stvaralačke blokade, takoreći, izumeo novi instrument. Softver Stratus koji je Ólafur Arnalds kreirao pomaže mu da uz pomoć jednog klavira kontroliše još dva koji ga prate i baš ovim principom nastao je “re:member”.

Ovaj album vodi slušaoca kroz različita raspoloženja i osećanja, kroz različite muzičke pejzaže. Svaki delić ovih dela moguće je čuti pojedinačno – kompoziciju, propratne zvučne elemente i pop prizvuke koji se probijaju i cvetaju kroz pesmu. Svaka numera svojim početkom naglašava da “re:member” nastavlja da teče, ne umara se i ne dozvoljava slušaocu da se umori, jer svaki put nosi nešto novo i potpuno neočekivano.

„Ovo je album kojim izlazim iz svojih okvira“, objašnjava Arnalds. „Koristim sirove uticaje iz najrazličitijih žanrova i ne želim ni na koji način da ih filtriram. Album zalazi u dubine kreativnog procesa i prikazuje kako pojedinac može da izmanipuliše situacijom i izađe iz okvira navike i očekivano“.

Ipak, kroz 12 numera na albumu Ólafur se ne isključuje, već poziva slušaoca da mu se pridruži i bude deo njegovog stvaralačkog procesa. Ovakvi motivi vidljivi su i na njegovim nastupima, kada se trudi da čitavu publiku uključi u samo izvođenje. „Želim da moja muzika inspiriše kreativnu zajednicu“, ističe on.

Ulaznice za ovaj događaj, po ceni od 2200, 3200, 3700, 4200 dinara, su dostupne na blagajni Sava Centra, kao i na svim prodajim mestima mreže Ticket Vision i online na www.tickets.rs.

Organizator koncerta, Charm Music, posebno želi da omogući mladima da posete ovaj kulturni događaj, s toga će oni ispod 22 godine ulaznice iz II kategorije (redovna cena: 3700 dinara) moći da kupe sa 25% popusta, odnosno po ceni od 2770 dinara. Ove ulaznice važiće samo uz ličnu kartu.