IZLOŽBA SLIKA, SKULPTURA I VIDEO RADOVA MILOŠA ŠOBAJIĆA BIĆE OTVORENA DO 01. MAJA U GALERIJI KOMBANK DVORANE

IZLOŽBA SLIKA, SKULPTURA I VIDEO RADOVA MILOŠA ŠOBAJIĆA BIĆE OTVORENA DO 01. MAJA U GALERIJI KOMBANK DVORANE

Miloš Šobajić/ Photo: Promo (Kombank dvorana)

 

Izložba je otvorena 05. marta,  kada je svečano i započeo rad Galerije. Tada je ujedno i predstavljena i knjiga Miloša Šobajića „Mojih devet života“ u izdanju Vukotić medije.Zbog velikog interesovanja trajanje izložbe je prroduženo. Posetioci će u delima izvrsnog umetnika moći da uživaju čak mesec dana duže.

Na izložbi, posetioci mogu da vide sedam monumentalnih slika nastalih u poslednjih desetak godina, kao i sliku koja je obeležila početka Pariskog stvaralaštva slikara, ali i tri umetnikove skulpture koje su izlagane širom Evrope.

Miloš Šobajić je na otvaranju izložbe poručio da ona opisuje njegovih poselednjih 20 godina rada, koje svrstava pod zajedničku temu PROGONI.

Navedena umetnička dela nakon izložbe ostaće i predstavljaće deo trajne umetničke postavke Kombank Dvorane, koja će na ovaj način odati posebnu pažnju i prostor posvetiti najvećem slikaru današnjice.

Za Kombank Dvoranu otvranje Galerije je  jedno novo poglavlje u kulturnom životu i radu, jer  je kao institucija  na ovaj način pružila podršku i likovnoj umetnosti.

Podelite sa prijateljima