Budite deo festivala „EYE on the Edge“

Budite deo festivala „EYE on the Edge“

„Golvej 2020 – Evropska prestonica kulture“ poziva mlade i kreativne ljude, od 16 do 30 godina, da budu deo festivala „EYE on the Edge“ koji će biti održan ove godine od 23. do 25. aprila širom Golveja, Irske i uopšte Evrope, ali publika će moći da ga isprati onlajn.

Imate li sjajnu ideju koju biste mogli da sprovedete kroz radionicu, tribinu, muzički performans ili drugi umetnički performans? Da li radite na uzbudljivom projektu koji biste želeli da se nađe u okviru festivala „EYE on the Edge“? Prijavite se ovde jer je rok za podnošenje prijave 10. mart.

Slogan ovogodišnjeg festivala je „Različiti glasovi“ koji slavi raznolikost, okuplja grupe drugačijih mišljenja, i različitih rešenja za neke od najvažnijih pitanja sa kojima se danas suočavamo, poput klimatskih promena, rasizma, izolacije, mentalnog zdravlja i drugih pitanja od opšteg značaja.
Kriterijumi za konkurisanje na festivalu „EYE on the Edge“:

Da li aktivnost koju predlažete olakšava dijalog i/ili podiže svest o globalnim problemima savremenice?
Da li aktivnost koju predlažete nudi neku novu perspektivu?
Da li aktivnost koju predlažete pruža platformu (mesto) gde bi glas mladih mogao da se čuje, za različita mišljenja, različite glasove i glasove ljudi s margine društva?
Da li je aktivnost koju predlažete interaktivna na način da bi se svideo publici? Da li uključuje publiku?
Na koji način je vaša ideja uvezana sa bilo kojom od tri teme projekta „Golvej 2020 – Evropska prestonica kulture“: jezik, pejzaž i migracije?
Ukoliko vaš projekat odgovara na jedno od ovih pitanja, obavezno se prijavite!

Za sva dodatna pitanja u vezi sa ovim konkursom i projektom „EYE on the Edge“ možete pisati na: nollaig@galway2020.ie.

Izvor: https://novisad2021.rs/eye-on-the-edge-golvej-irska/?fbclid=IwAR3UsBWiqSFEHdCtxTKC59k6SY7UAtSk-Eah8fe9fELBpvmKnbNDyPPOUWQ

Podelite sa prijateljima