Srpska premijera filma “Daljine”

Srpska premijera filma “Daljine”

Srpska premijera filma “Daljine”  održaće se 1. aprila 2017. u 19h u velikoj sali Doma omladine Beograda u okviru 64. Martovskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma.

Film se bavi jednom od najaktuelnijih tema današnjice gde i kako pronaći svoje mesto i bolji život . Film  prati mladu kubansku glumicu Indiru koja  uspeva da emigrira u Ameriku, ali ta njena odluka ima i svoje posledice. U Santa Klari, na Kubi, Indira je morala da ostavi svog 11-ogodišnjeg sina Leandra, majku Ksiomaru i ostatak mnogobrojne porodice, kako bi pokušala da pronađe bolju budućnost u Americi.

 

U Nju Džersiju, Indira pokušava da se navikne na novi društveno/politički sistem, drugačiji mentalitet ljudi i hladno vreme. Dok njen “američki san” postaje “američka noćna mora” Leandro u Santa Klari čeka da se njegova majka adaptira na nove uslove života kako bi on mogao da joj se pridruži.

 

Reditelj i scenarista filma Nemanja Vojinović, rođen je 1989. godine. Studirao je filmsku i televizijsku režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, gde je diplomirao 2012. godine sa dugometražnim omnibusom “Gde je Nađa?” . Sa kratkim dokumentarnim filmom “Realnosti, odjebi” osvaja nagrade u Srbiji i u inostranstvu. Jedna od nagrada je nagrada “Jovan Aćin” koju dodeljuje udruženje filmskih umetnika Srbije na Festivalu kratkog metra u Beogradu.

Podelite sa prijateljima

Vesti